Zaid Z Rashid

We are currently working on a new website.
Stay tuned for more information.

to stay updated on our progress.

Agenda Kebebasan dan MSIB (bhg 2)

Contoh Tuntutan Liberalisasi

1. Hak untuk bertukar agama (bagi muslim)
2. Hak untuk berzina
3. Hak untuk minum arak
4. Hak untuk membawa dan mempunyai senjata api
5. Hak untuk menukar jantina
6. Hak untuk kahwin sejenis
7. Hak untuk kahwin antara agama
8. Hak salun unisex
9. Hak penggunaan kalimah Allah dalam kitab bible

Desakan ini akan berlarutan sehingga kepada membenarkan cium di khalayak ramai, kebenaran aktiviti dan pensyarikatan pornografi, perlacuran berlesen secara terang terangan, hak samarata penuh, hak kaum lain untuk menjadi PM, pemansuhan institusi Islam dan lain lain.


Melayu Sepakat Islam Berdaulat


1. Begitulah arus liberalisasi datang. Ia berbentuk arus untuk mencairkan identiti masyarakat Islam, juga mencairkan identiti Islam negara Malaysia. Musuh mereka, adalah kerajaan (dan undang undangnya), seperti PAS dan UMNO, begitu juga institusi agama dan badan sosial (NGO) yang menghalang agenda kebebasan mereka.


2. Matlamat mereka ialah melonggarkan undang undang sehingga terhapus sama sekali perkara yang menyekat kebebasan individu dan akhirnya bentuklah negara equal seperti negara model mereka, Amerika. 
3. Lihat kepada gambar :

A) Adakah si kecil mampu memberikan arahan kepada si gemuk tersebut?

B) Adakah si kecil itu mempu menjadikan si gemuk itu tunduk dan patuh kepada arahannya?

C) Apa yang si kecil itu mampu paksakan ke atas si gemuk tersebut?

D) Adakah kalau dibuat persetujuan, si kecil itu yang mengemukakan syarat dan peraturan atau si gemuk yang membuat syarat dan peraturan, dan si kecil yang terpaksa ikut?

E) Bahkan si gemuk tidak ragu sikitpun di hatinya untuk melawan si kecil, dan kemungkinan besar dia akan ambil budak itu sebagai kuli atau dibunuh saja.


4. Politik adalah kekuatan. Siapa yang kuat, maka dia yang akan menentukan halatuju politik sesuatu medan.


5. Tunduknya UMNO dan PAS kepada desakan liberalisasi adalah kerana kuasa politik yang semakin melemah. Kenapa hendak diikut dan tunduk kepada desakan itu kalau tidak kerana mileage politik?


6. Lemahnya kekuatan politik itu dilihat berpunca kepada perpecahan yang melampau, dan tidak wujudnya kesepakatan dalam menjaga agenda Islam di dalam negara. Kelemahan kuasa politik ini diambil kesempatan oleh pihak minoriti untuk membuat desakan desakan yang menguntungkan pihak mereka. 


7. Kesepakatan antara UMNO dan PAS untuk menjaga agenda Islam di negara dan tidak bekerjasama dengan musuh adalah satu kekuatan dan kestabilan politik umat Islam yang dicitakan.


8. Pihak kuffar semuanya bersepakat untuk bersama dengan arus liberal, walaupun mereka di barisan politik kepartian yang berbeza. Dan ia membentuk satu kekuatan dengan kolaborasi antara mereka.


9. ISMA mengajak kita melihat di luar kerangka politik kepartian. Pertembungan hari ini bukanlah di antara BN dan PR, bukan juga UMNO dan PAS. ISMA mengajak kita melihat pentas pertarungan yang sebenar, iaitu pertembungan antara kuasa Islam dan blok barat.


10. ISMA melihat PAS dan UMNO itu berada dalam barisan yang sama, iaitu blok umat Islam, manakala yang diperangi adalah hegemoni barat dan kuffar, sebagai satu barisan tentera bersekutu, DAP, IFC, LGBTRC, SIS, IRF, Malaysiakini, SUARAM dan lain lain.


11. Boleh Nampak? Di barisan tentera bersekutu kuffar, mereka bersatu menyerang Islam, namun di barisan kita umat Islam, kita berpecah belah bahkan memanggil orang luar untuk bersama membantu melawan keluarga sendiri. ISMA menyeru agar PAS dan UMNO bersepakat dalam menghadapi barisan kuffar dan menyelesaikan kes dalaman secara sendiri, tanpa menjemput anasir luar untuk campur tangan hal rumahtangga.


12. Kalau keadaan berterusan tanpa pemulihan, ISMA melihat akhirnya negara akan terlepas kepada kuasa kuffar. Bukan lagi UMNO, atau PAS yang membentuk dan mengepalai negara, tetapi blok kafir. 


13. Saat itu, negara kita akan menjadi seperti negara Amerika. Atau lebih dekat lagi, negara Singapura. Kita umat Islam hanyalah akan menjadi penonton, merayu dan meraung, berdemonstrasi sedangkan kuasa untuk menentukan berada di tangan orang kafir. Na’uzubillah min zalik. 


14. Atas alasan itu, ISMA mengajak umat Islam :

A) UMNO agar ikhlas dalam perjuangan

B) PAS agar tidak membantu DAP dalam mengukuhkan kedudukan mereka

C) Mencadangkan PAS agar membersihkan saf mereka dari puak Syiah dan liberal jika ingin memegang tampuk negara

D) UMNO dan PAS menyelesaikan masalah dalaman secara sendiri sesama umat Islam, tanpa perlu mengajak pihak luar menyelesaikan pertelingkahan rumahtangga 

E) UMNO dan PAS bersepakat untuk menjaga kedudukan dan kuasa Islam, dan kepentingan umat Islam (51% Melayu, 9% lain lain)


Kalau kita kuat, kita yang akan menentukan bentuk negara ini. Kalau kita lemah, sudah pegang negara pun, tak mungkin boleh buat apa apa. Dalam keadaan PAS adalah kerajaan di negeri Kelantan, mengapa harus tunduk kepada gertakan Karpal tempoh hari? (isu salun)

Isu utama kita adalah kekuatan politik. Bukan instrumen intrumen politik, bukan teknikel lain. Perkara lain didirkan setelah wujudnya kekuatan. Kekuatan sebelum hudud. Kekuatan sebelum kewarakan. Instrumen lain tak mungkin dapat dibangunkan kalau tiada kekuatan. Dan tak guna juga hidup di bawah pimpinan tanpa rasuah kalau dia adalah orang kafir. Sama macam duduk di Amerika. 

Lebih baik sendiri mempunyai negara khilafah yang rasuah dari hidup hanya menumpang di empayar Kristian yang adil.


Zaid b Zainur Rashid
2 Januari 2013
Kaherah, Mesir.


No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Rakan

My Blog List

Meja Penulis

Tulisan yang disiarkan adalah pandangan peribadi. Jika tidak senang, anda berhak sepenuhnya untuk menutup atau beralih ke laman yang lain. Segala komentar dan kritikan yang membina amatlah digalakkan. Ulang siar diharuskan dengan meletakkan sebarang maklumat yang menyandarkan kepada blog atau penulis.

Baca, dengan Bismillah dulu, biar bermanfaat.

Meja Penulis

Tulisan yang disiarkan adalah pandangan peribadi. Jika tidak senang, anda berhak sepenuhnya untuk menutup atau beralih ke laman yang lain. Segala komentar dan kritikan yang membina amatlah digalakkan. Ulang siar diharuskan dengan meletakkan sebarang maklumat yang menyandarkan kepada blog atau penulis.

Baca, dengan Bismillah dulu, biar bermanfaat.

Sampaikan Ke Peti Email

Terjemah

Follow by Email

Risalah yang Dibaca

Labels

Followers

Blog Archive